11 Eylül 2012 Salı

Prenses Etekli Kına Kombinim

prenses etekli kombin

        Eveeet. Nihayet diktiğim eteğimi paylaşıyorum. O bir prenses etek:) Tütü de denebilir ama ben böyle demeyi tercih ediyorum. Bu model etek benim ilk deneyimim. Başlarda tereddüt ettim. Acaba olur mu, Yapabilir miyim diye, ama çok şükür istediğim sonuca ulaştım:)

prenses etek

        Tereddütümün sebebi, bu modeli araştırmalarım sonucu kendim ortaya çıkarmamdı. Evet buna benzer bir çok etek modeli var ama ben hiç birini birebir uygulamadım. Şöyle ki: eteğin hem kabarık hem de zarif görünmesini istediğimden; alt kısımda kalın kanvas kumaş,üstte ise ince tül kullandım. İnternetten bu etek için araştırma yaparken baktığım modellerde ya alta saten tarzı bir kumaş,üste de kalın paket tül kullanıldığını ya da üstte ince tül ile zerafeti yakalarken altta da tarlatanla kabarıklık oluşturulduğunu farkettim(tabi tarlatanı görmedim ama,öyle tahmin ettim). İkisi de tam olarak istediğim şeyler değildi. Bir risk alarak yeni birşey denedim. Ve sonuçtan memnun kaldım çok şükür:)

pembe prenses etek

         Etek üstümde kabarık duruyor. Belki bu fotoğrafta daha iyi anlaşılabilir kabarıklığı. Peki bu kabarıklığı nasıl sağladım?? Onu da deneme yanılmayla buldum diyebilirim:) Önce eteğe büzgü verdim ama baktım ki eteğin kabarıklığı eşit oranda yayılmadı daha dalga dalga durdu. Kloş yaparsam da benzer şeyin olacağını düşündüğümden. Eteğe, hem arkada hem önde kanun pile uyguladım. Bu şekilde eteğin kabarık görünümü daha eşit durdu. Üstteki tüle de büzgü verdim 3m tül kullandım ama 4m sanki daha iyi olabilirmiş.Bir bilgi daha; bel kısmı biraz uzun olmalı,çünkü sadece oraya fermuar dikiyoruz.

fransız dantelli şal

          Bir de kınada taktığım şal var tabi. Ona da kendimden bir şeyler ekledim. Şimdi nasıl yaptığımı anlatayım:) Önce şalımızı örtecek gibi baş kısmından bir miktar katlıyoruz. Hani şalı takarken önce bir miktar içe kıvırıyoruz ya, işte onu kastediyorum. Her yeri eşit şekilde katladığımızdan emin olduktan sonra, iğneleyip sabitliyoruz. Sonra üst kısma, (bir kaç santim öteye) benzer renkteki fransız dantelimizi dikiyoruz. (Ben, elde daha geniş aralıklarla diktim) İşte bu kadar basit:) Başta çok güzel duruyor. Bu dantelleri, şalların ucuna da dikiyorlar ama bence bu şekilde daha farklı ve hoş duruyor. Yani benim diktiğim, takınca danteller baş kısmına geliyor.

         Hatta arkadaşımın kınasında, bir bayan yanıma yaklaşıp,şalını nerden aldın, benim kardeşimin eşarp dükkanı var. Böyle farklı eşarpları getirmeyi çok seviyor falan dedi :)) Ben de şalımı burdan aldım ama dantelini kendim diktim eğer onu soruyorsanız dedim. Kadın şaşırdı. ,çünkü bu şallardan heryerde var ama onu farklı yapan danteliydi:) )
  şal süsleme

            Gömleğimi zaten önceden yine fransız danteli ve swaroski taşlarla süslemiş ve bu postumda paylaşmıştım. Yani anlayacağınız bir ayakkabı elimden geçmedi onu aldığım gibi giydim:) Ben böyle kendim üretip giymeyi çok seviyorum. Hazır alsam bu kadar mutlu olmam herhalde:) Kendi diktiğini, ürettiğini giyebilmek inanılmaz bir haz veriyor insana:)
         
           Bu eteğe de boşuna prenses etek demiyorum. İnsan bu eteği giyince öyle bir havaya bürünüyor sanki:) Sonuç olarak ben eteğimi çok sevdim. Artık kendisi benim, dolaptaki favorim:)

  NOT: Arkadaşlar kına evdeydi ve erkekler içeri alınmadı. Hatta kapalı olanlar bile kınada açılmıştı:) Yanlış anlaşılmamak için bunu not ediyorum.Kız kıza olduğumuz için böyle giyindim. Yoksa bu kombini dışarıda giymek için hazırlamadım. Sevgiler....

55 yorum:

  1. cok hos olmus, iyi günlerde kullanman dilegi ile ;)

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım güzel olmuş eteğin ,ben bu eteklerin dışarıda giyilmesinden hiç hoşlanmyorum ancak özel günlerde tabi bu benim düşüncem:)))kombinde çok romantik olmuş ayrıca sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. streetfashionandmore: çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. deniz ayb:aynen ben de hoşlanmıyorum. ben zaten dışarıda giymedim. kına evdeydi ve erkekler içeri alınmadı ancak o şekilde giydim.düğünde yine pardüsemi giydim. teşekkür ederimm:)yanlış anlaşılmamak için bunu not edeyim yazıya:)

    YanıtlaSil
  5. çok beğendim eteğini, ellerine sağlık canım rengi duruşu harika olmuş...

    YanıtlaSil
  6. çok yeteneklisin ya maşallah. Bloğumda çekiliş var beklerim.

    YanıtlaSil
  7. ben bayıldım ama bunaaa !
    hele şalın detayı çok hoş gömlekayrı bi güzellik hepsi harikaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkürler beğenmene sevindim:)

      Sil
  8. şal fikrine bayıldım.
    süper fikir bence de.
    iyi günlerde kullan cnm,
    çok şık olmuşsun.

    YanıtlaSil
  9. Canım etek çok güzel olmuş,rengide çok güzel.Bende şal fikrni beğendim.Uygulamam lazım ama dediğin gibi dışarıda çok dikkat çekebilir :) güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler:) evet zaten dışarıda takılacak bir şey değil,çok abartı durur yalnızca özel günler için...

      Sil
  10. Öyle beğendim ki eteği anlatamam,ellerin dert görmesin:)Bir gn bende böyle güzel bir etek dikebileyim diye dua etmekteyim şu an:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa çok sevindim:) Allah dualarını kabul etsin o zaman:) göründüğü kadar zor değil...

      Sil
  11. Senin neyin çirkin?
    Söyle bana neyin çirkin???
    Şeker şeker!

    YanıtlaSil
  12. Gercekten tam bir prenses havasi var bu kombinde:)ve kendi diktigini giymek haz veriyor sözüne katılıyorum kesinlikle öyle.başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen:) zaten giyince insan çıkarmak istemiyor:)

      Sil
  13. Ne güzel bir etek, ne cici bir kombin!

    YanıtlaSil
  14. gerçekten cok hoş,,cok özenli emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  15. Romantizim kokuyor resmen bayıldım !! şalına uyguladığın fikirde ilgimi çok çekti nasıl durduğunu çok merak ettim iyi günlerde kullan ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet tam da öyle:) şal çok hoş duruyor bence hem baş kısmında hem de arkaya attığın uç kısımlarında olduğu için ayrı bir havası var çok teşekkür ederim canım sağol:)

      Sil
  16. ellerine sağlık cok guzel olmuslar:) ınsanın kendı yaptıgı seylerı kullanması harıka :)

    http://yagmursonrastoprakkokusu.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. bayıldım... hem rengi hem modeli bu sene uzun etekleri çok beğenmiştim fakat hiç duruşunu, kalitesi içime sinen olmamıştı sizinki oldukça şık.. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim:)

      Sil
  18. Çok başarılı bir kombin olmuş hakikaten... Güle güle giyinin...

    YanıtlaSil
  19. Toz pembe rüya gibi heheheh , gerçekten etek çok zarif duruyor , ve kıyafetlerine kendinden yorum katmak çok hoşuma gidiyor , şalında aynen bluzun gibi çok zarif olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) insanın el emeği pek kıymetli ya:)

      Sil
  20. Tüm parçalar çok zarif. Güzel bir kombin olmuş.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  21. canım çok yakışmış kombinin
    kıyafetleri bende değiştiririm.
    şalın benimde hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  22. Harika olmuş , ellerine sağlık. Şal ve bluz süslemesi de çok iyi fikir. bedenime uygun bulabildipim dümdüz bluzler için kesinlikle düşüneceğim bir uygulama olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimkisi gömlek ama bluza da olur tabi neden olmasın:) çok teşekkürler:)

      Sil
  23. ya ama bu çok güzel olmuş...
    kombin muhteşem...
    çok başarılı bir dikim olmuş...
    nereye gidersen git ben burdayım diyen bir kıyafet...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. çok güzel bunlarrr bayıldım :)


    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  25. Tatlım eteğin harika olmuş,hakkaten modeli benimkine cok benzio,eminim cok yakışmıştır
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. şalınızı çok beğendim gerçi hepsi birbirinden güzel olmuş eğer sakıncası olmazsa şalı birde başınızda görsek resim ekleyebilirmisniz illa siz takmasanızda olur sadece başta nasıl durdugğunu mera ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) resmimi koymuyorum bloga. söz vermeyeyim ama bir şekilde başta nasıl durduğunu göstermeye çalışayım o zaman:)

      Sil
  27. yaaa pembe çok güzeller.elinize sağlık.tüllü eteklere her şeye bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  28. MERHABA ÖNCELİKLE ,
    benim bir sorum olucak eteğin alt kumaşını kanvas olarak belirtmişsiniz ama anlayamadım ben pek vual tarzı bir kumaş mı kullandınız yoksa daha kalın bir dokusumu var..bu arada harika olmuş eminim üstünüzde de çok şık duruyordur.selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, alt kısmın kabarık durmasını istediğimden kalın kanvas kumaş kullandım yani vual kumaştan daha kalın bir kumaş. böylece altına tarlatan vs. gerektirmeden sadece pile vererek kabarıklık sağlanmış oldu. çok teşekkürler evet ben çok seviyorum çok farklı ve güzel bir duruşu var:)

      Sil
  29. dikişiniz çok güzel ya biz de o noktaya gelebilecek miyiz acaba inşaallah geliriz elinize sağlık..sizi takibe almak istedim aldım da:)iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  30. Ben de çok beğendim , ellerine emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
  31. çok şık :) bayılırım pudra pembeye :)

    YanıtlaSil
  32. çok güzel rengi de harika güle güle kullan:)

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...