2 Haziran 2012 Cumartesi

Görümceme diktiğim mutfak önlüğü

    İnsanlar genelde kaynanalarından, görümcelerinden şikayetçidirler ya; bende durum tam tersi. Ne kaynanalık ne de görümcelik yapmadılar bana. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye bir söz vardır, çok şükür Allah beni iyi insanlarla karşılaştırdı, hep de böyle devam eder inşallah. Neyse nazar değmesin diyelim:) ve geçelim önlüğümüze.


Geçtiğimiz ay, Tekirdağ'a-görümcemlere- gittik. Tabi eli boş gitmek olmazdı.Hediyelerden biri de bu önlük oldu. El emeği birşeyler yapmak istedim ve ortaya bu çıktı. Ayşenur abla çok beğendi ve de duygulandı, el emeğiyle yapılan şeylere çok değer verirmiş.Ben de çok mutlu oldum tabi:)


Keçe harika bir şey. Tekstilde dokusuz yüzey diye adlandırılıyor yani atkı ipliği çözgü ipliği yok o yüzden istediğin gibi kes, kumaşlarda olduğu gibi iplik atmadığı için kullanımı çok kolay.

  Neyse, bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla...



25 yorum:

  1. Çok güzel ve zarif işler, yeni başlamışsınız blog olayına başarılar ve keyifli paylaşımlar dilerim. Kumaşlarınız çok tanıdık geldi bana, kesinlikle beğenilerimiz birbirine çok benziyor :)

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim:)pembeyi, romantik tarzı ve gül detaylarını ben de çok seviyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Aramiza hosgeldin, canim. Blogundan anladigim kadariyla cok marifetli bir arkadasimizsin masaAllah. Seni listemde görünce iade-i ziyarete geldim bloguna. Ve hemen takibe aliyorum bu sirin blogu. Eminim paylasimlarindan ilham alicagimiz cok seyler olucak. Sevgiler. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk,teşekkür ederim:) sen de hoşgeldin. İnşallah ilham olabilirsem çok memnun olurum:)

      Sil
  4. Merhabaa,bloguma katilmissinhosgeldin. Ben de seninkine bakinirken bu onlukteki harfleri gordum. Klipla mi kestin onlari? Sizzix mi? Eger kalipsa nerden aldin acaba? Ben bir turlu bulamiyorum da cildirmak uzereyim. (atolyemiskin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk, sen de hoşgeldin:) Aslında çok basit, wordden uygun bir yazı tipiyle istediğim büyüklükte harfleri yazdım ve çıktı aldım sonra o harfleri tek tek kesip kalıp olarak kullandım.Ben kağıda çıktı aldım ama kartonun varsa onunla daha rijit ve güzel kalıp elde edebilirsin:)

      Sil
    2. Ay o şekilde ben de yapıyorum da cok bunalttı. Ben seri uretime daha uygun bi yolunu bulmussundur diye ummustum. Ben de surekli kartonla hazirliyorum kaliplari. Ki onlar bile zamanla bozuluyo. Bi de farkli boylarda harfler gerekiyo. İrili ufakli ... Seninkiler buyuk gerci,daha az yormustur seni. Bu arada yavasladin bakiyorum. Yazi yok epeydir. İlk bastaki heves kayip mi oldu yoksaaaa? Bi kere birakirsan sogursun bak,geri don hemen:)

      Sil
    3. Off,ben de oyle yapıyorum zateeen. Yıkıldim bakmsimdi. Daha pratik bi yolunu buldun diye ummustum. Bu arada yazilara ara vermissin.. Arayi acma bak sogursun sonra:)

      Sil
    4. Hmm, seri üretim içinse haklısın, ben bu şekilde bir tane önlük yaptım o yüzden bunalmadım yoksa ben de sabırsızım dayanamıyorum öyle:)Yok yok heves tam gazında yeni postlar yakında:)diyelim inşallah

      Sil
  5. tek kelime ile süper bir işçilik, harika bir birleşim yaratmışsın ..tebrik ederim,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. harikaa olmuş, bayıldım:) çok güzel bir hediye olmuş, işçilik çok temiz gözüküyor. el emeği ürünlere benim de saygım sonsuz. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. harfler ne kadar güzel kesilmiş nasıl o kadar düzgün kesebildin? çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. bilmem,normal kestim işte makasla:)

      Sil
  8. bayıldım harika olmuş..bizdede tam tersidir gerçekten allah iyi insanlarla karşılaştırsın.ben karşılaşamadım malesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.amin.her şeyde bir hayır vardır.sen de üzüntülerinin,kırgınlıklarının mükafatını burada veya öbür dünyada alırsın inşallah

      Sil
  9. 10marifette gördüm, çok cici olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. Bende kendime ve eşime yapmıştım keçelerle ,seninki de harika olmuş.Bende çok severim görümceni ve kayınvalidemi Allah başımızdan eksik etmesin.İyi hatırlattın bende görümceme yapayım birtane:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin:)ben kendime daha yapmadım. görümceme el emeği ne yapabilirm diye düşününce, bu çıktı ortaya:) çok teşekkürler...sana da kolay gelsin şimdiden, insanları sevindirmek güzel:)

      Sil
  11. Ay bayıldım ya harika olmuş.
    Eski postlarını tek tek okuyorum da.. :)
    Ben de sorucaktım o harfler satılıyor mu die ama çok düzgün kesmişsin. Ben de çok özeniyorum dikişe, keçeye vs. ye ama henüz makinem yok ve keçeyle hiç çalışma yapmadım ama yapıcam ilerde :D

    Bu arada sende de bir country tarz havası gördüm ben de severim pembeyi, çıtır çiçekleri, soft renkleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimmm:) çok zevkli keçeyle uğraşmak tavsiye ederim:)evet özellikle pembeye, romantik şeylere bayılıyorum:) biliyorum ben seni takip ediyorum zaten zevklerimiz çok yakın:) sen de çok güzel şeyler seçiyorsun:)

      Sil
  12. muhteşem kesmişşin keçeleri..önce çizip sonra mı kesiosun..daha önce hiç keçe kesmedim ama çok istiom kesmeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) harfleri bigisayardan çıkartıp,kalıp olarak kullandım.sonra da keçeye çizdim en sonda da kestim:)

      Sil

Popüler Yayınlar

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...